Concert Sugar Blue in Bucuresti 2012

Salut!

Acum cateva zile ne-am delectat cu doua concerte la rind, oferite in clubul Prietenii Mei de catre Sugar Blue si bandul sau. Trebuie sa recunosc, a fost o reala placere sa stau de vorba cu marele muzician, intalnind o persoana binedispusa, care vine la propriu din istoria bluesului recent. Spun asta pentru ca omul a colaborat de-a lungul carierei sale cu nume grele ale bluesului mondial precum Muddy Waters, Willie Dixon, BB King, etc.
Pentru cine nu a auzit de Sugar Blue, trebuie sa stiti ca muzicuta lui a devenit celebra spre finele anilor ’70, prin asocierea cu legendara trupa THE ROLLING STONES pe albumele SOME GIRLS(ce contine hit single-ul MISS YOU), EMOTIONAL RESCUE si TATTOO YOU.

Pana sa ajunga sa cante cu celebrii rockeri britanici, Sugar Blue a concertat si inregistrat alaturi de nume de legenda din bluesul american: Johnny Shines, Roosevelt Sykes, Brownie McGhee, Memphis Slim, Louisiana Red. A inregistrat primele doua albume solo in 1978(Crossroads) si 1980(From Paris to Chicago) pe cand se afla in Franta. Revenit in USA, a lucrat pe albume si in concerte cu o serie de nume de legenda din cele mai diverse genuri muzicale: Bob Dylan, Prince, Muddy Waters, Art Blakey, Lionel Hampton, Frank Zappa, Stan Getz, B.B. King, Fats Domino, Junior Wells, James Cotton.

In 1983 intra in CHICAGO BLUES ALL STARS, trupa legendarului bluesman Willie Dixon, pentru ca in 1985 sa castige primul Grammy, pentru contributia adusa la albumul BLUES EXPLOSION(Live at Montreux Jazz Festival). Alaturi de Willie Dixon primeste in 1989 un al doilea Grammy pentru munca la albumul “HIDDEN CHARMS”.

Regasiti detalii mai multe despre cariera lui Sugar Blue AICI!
      Alaturi de Sugar Blue, foto executata de fotografa evenimentului, care a distrus totul cu blitul ei luminos, mai putin aici!

Revenind la concert, clubul a adunat un public divers ca virsta, dar cu un numitor comun: dragostea pentru blues si muzica live. In deschidere ne-am bucurat de un show extraordinar venit din partea lui Marcian Petrescu, cel mai tare muzicutist de pe plaiurile noastre, avand alaturi trupa Trenul de Noapte. Cu acest prilej s-a lansat si albumul acestora, Descantece de Blues, despre care puteti afla MAI MULTE DE AICI.

Dupa cantarea lui Marcian a urmat o piesa interpretata de un chitarist-vocalist care aduce cu BB King in tinerete, pe numele sau Rico McFarland.


Ascultati mai jos piesa de deschidere, urmata de interventia lui Sugar Blue!


Odata urcat pe scena, Sugar Blue a fost de neoprit pret de cca 2 ore. Am putut asculta si piese cunoscute, si piese mai putin cunoscute, si versiuni ale piese Miss You, interpretata de Sugar Blue in anii “70, alaturi de Rolling Stones (da, acei Rolling Stones)

Iata-l mai jos cu piesa Hootchie Cootchie Man!


De-a lungul concertului, Sugar Blue nu a uitat sa-i dedice cateva melodii prietenului sau roman, Marcian Petrescu. Iata cu ce ne-a delectat Marcian in deschiderea serii:


Chiar daca pina acum deja v-ati dat seama cam care a fost atmosfera la concert, incheiem cu inceputul, mai precis cu piesa pe care Sugar Blue a urcat pe scena pentru prima oara in prima seara!

Ii multumim lui Marcian Petrescu pentru ca ne-a facilitat accesul VIP la acest eveniment si lui Sugar Blue pentru tot ceea ce face pentru bluesul mondial.


Blues On!

Daca vreti sa aflat mai multe despre SUGAR BLUE, o puteti face urmarind seria de clipuri postata de Marcian pe youtube, cu interviul acordat de artist emisiunii Garantat 100%, prezentata la TVR de Catalin Stefanescu!

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>