Cel mai bun muzicutist din lume revine in Romania

 

CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES DIN LUME, dublu laureat cu Grammy, revine in Romania !

 

Dupa caldura cu care a fost primit si succesul la public inregistrat in concertele sustinute in Romania in 2007, 2008 si 2009, inegalabilul muzician american va sustine doua concerte spectaculoase in Bucuresti, pe 29 si 30 iunie 2012, in care isi va prezenta si noul album “RAW SUGAR BLUE LIVE”.

 

In baza frumoasei prietenii ce-i leaga si a traditiei din anii anteriori, in deschiderea concertelor va concerta MARCIAN PETRESCU & Trenul De Noapte, care-si va lansa cu aceasta ocazie si NOUL ALBUM intitulat “desCANTECE DE BLUES”. Mai multe detalii gasiti aici: http://www.myspace.com/trenuldenoapte

 

Marcian Petrescu, cotat la ora actual drept CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES din Romania si foarte bun prieten cu Sugar Blue, l-a avut pe acesta ca invitat special pe albumul POVESTILE BLUESULUI.

 

Prin urmare concertele vor fi pline de surprize placute si cu siguranta ca vor fi incheiate cu niste moment unice de jam session !

   

Cine este SUGAR BLUE ?
   
Pentru cine nu a auzit de Sugar Blue, trebuie sa stiti ca muzicuta lui a devenit celebra spre finele anilor ’70, prin asocierea cu legendara trupa THE ROLLING STONES pe albumele SOME GIRLS(ce contine hit single-ul MISS YOU), EMOTIONAL RESCUE si TATTOO YOU.
Pana sa ajunga sa cante cu celebrii rockeri britanici, Sugar Blue a concertat si inregistrat alaturi de nume de legenda din bluesul american: Johnny Shines, Roosevelt Sykes, Brownie McGhee, Memphis Slim, Louisiana Red. A inregistrat primele doua albume solo in 1978(Crossroads) si 1980(From Paris to Chicago) pe cand se afla in Franta.  Revenit in USA, a lucrat pe albume si in concerte cu o serie de nume de legenda din cele mai diverse genuri muzicale: Bob Dylan, Prince, Muddy Waters, Art Blakey, Lionel Hampton, Frank Zappa, Stan Getz, B.B. King, Fats Domino, Junior Wells, James Cotton.
In 1983 intra in CHICAGO BLUES ALL STARS, trupa legendarului bluesman Willie Dixon, pentru ca  in 1985 sa castige primul Grammy, pentru contributia adusa la albumul BLUES EXPLOSION(Live at Montreux Jazz Festival). Alaturi de Willie Dixon primeste in 1989 un al doilea Grammy pentru munca la albumul “HIDDEN CHARMS”.
In 1987 a jucat si a semnat o parte din coloana sonora a filmului ANGEL HEART, cu Robert De Niro in rol principal si regizat de Alan Parker. In 2009 a fost unul dintre personajele de baza in filmul muzical THE PERFECT AGE OF ROCK’N’ROLL, regizat de Spike Lee.
Toate albumele sale lansate intre 1994 – 2010, indiferent ca se numesc BLUE BLAZES, IN YOUR EYES, CODE BLUE sau THRESHOLD, sunt exemple de virtuozitate, compozitie, orchestratie, traire emotionala, vizionarism artistic deosebit… Intr-un cuvant putem discuta de un ADEVARAT BLUES al Secolului 21, modern, dar care nu tradeaza nici un moment traditia !
Oricum, un concert cu Sugar Blue este un eveniment deosebit si nu trebuie sub nici o forma ratata ocazia de a-l urmari LIVE pe acest muzician alaturi de formatia sa de super profesionisti ! Veti avea parte de o experienta ABSOLUT UNICA !     
Puteti sa-l cunoasteti mai bine pe SUGAR BLUE accesand pagina sa de internet – www.sugar-blue.com
 
VINERI 29 iunie
si
SAMBATA 30 iunie
LA CEREREA PUBLICULUI, AMBELE CONCERTE VOR AVEA LOC
de la ora 21:30
in clubul “PRIETENII MEI”(fost Gyuri’s Pub) situat pe Strada Foisorului nr. 10A(zona Vitan – langa Piata Foisorului). 
Pretul unui bilet este de 75 lei. Rezervarile se fac la numarul de telefon – 0723 957 157
(zilnic intre orele 10:00 – 20:00) sau direct la club.

 

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>