Marius Pop in finala Guitar IDOL

Salut! Nu ma pot abtine sa nu va prezint mai jos un articol pozitiv despre unul de-ai nostri!

Chitaristul român Marius Pop, membru al trupei The M Theory, a fost ales printre cei 100 finalişti care vor concura la cea de-a treia ediţie Guitar Idol, competiţie internaţională care reuneşte instrumentişti din toată lumea. Acesta face parte dintre cei 20 de chitarişti aleşi de juriu, în timp ce restul finaliştilor au obţinut participarea în urma vizionărilor pe Youtube sau în urma voturilor din partea publicului.

Piesa “Marbri”, cu care Marius Pop s-a prezentat pentru concurs, face parte din albumul “First Step”, proiect din anul 2010 a chitaristului cu trupa sa. Marius Pop a crescut înconjurat de muzică de la o vârstă fragedă, urmând vocaţia tatălui său, Călin Pop, vocal şi chitarist al trupei Celelalte Cuvinte, grup cu peste 29 de ani de experienţă pe scena muzicală românească.
Competiţia Guitar Idol a luat naştere în 2008 şi s-a bucurat de o mare popularitate în rândul iubitorilor de muzică din întreaga lume. Concursul se va desfăşura online până în toamna acestui an, când, din cei 100 de participanţi, vor rămâne 10 care vor lupta în continuare. Pasul final al competiţiei constă într-o finală live, desfăşurată în Marea Britanie.
Câştigătorul ediţiei din 2008 a cântat în deschidere la Yngwie J Mlamsteen, unul dintre monştrii sacri ai chitarei. În anul următor, un alt chitarist legendar, Steve Vai, a ales un concurent pentru a încheia un contract cu casa sa de discuri.
Publicul român îl poate sprijini pe Marius Pop pe site-ul oficial al concursului, unde voturile şi vizionările vor contribui la selecţie, alături de evaluările juriului ales de organizatori.
Multumiri Catalinei Petrescu pentru o stire pozitiva despre un muzician roman!
Doamnelor si domnilor, Marius Pop:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>