Memphis Blues sau fitza de vedeta care n-a depasit inca criza varstei a doua

De cateva luni bune ma tot gandesc daca e bine sau nu sa pun un astfel de post pe moodforblues. In sfarsit, am ajuns la concluzia ca Cindy Lauper merita totusi atentia atentia noastra, dar ii rog pe fanii divei pop sa nu ma traga de urechi daca laudele mele nu vor fi la inaltimea vocii ei. Nu cred ca exista om, caine, maimuta sau soparla trecuta de 30 de ani care sa nu fi auzit si sa se fi batzait pe ritmul hiturilor “Girls just want to have fun”, “True Colors” sau “Time after Time”. Trebuie sa recunosc ca Cyndi Lauper (nascuta pe 22 iunie 1953 in Brooklyn, New York) este o mare cantareata de pop (si actrita – daca nu stiati…) care mi-a indulcit adolscenta si tineretea si care a primit de-a lungul carierei muzicale si actoricesti premiile Grammy si Emmy. Stilul ei vocal se mentine in epoca anilor 80 si perioadei New Wave, in timpul careia s-a lansat, mai intai in trupa de rockabilly Blue Angel.
In urma cu doua luni, pop star-ul anilor ’80, cu ochelari de soare fumurii si purtand o rochie neagra cu gluga, sugerand ca vrea sa treaca cat mai neobservata, a infirmat aceasta intentie intr-un mod surprinzator. A luat microfonul pentru anunturi al aeroportului Jorge Newberry din Buenos Aires, si a inceput sa cante, spre surpriza si deliciul audientei, hitul ei “Girls Just Wanna Have Fun”. Conform relatarilor, ea a luat aceasta initiativa pentru a veni in sprijinul angajatilor aeroportului, de a calma pasagerii (printre care se afla si ea) nervosi de intarzierea zborului lor. Pentru treaba asta, jos palaria!
Intr-un interviu acordat site-ului www.tampabay.com, Cindy povesteste despre albumul “Memphis Blues” lansat pe 22 iunie, anul trecut. Starul anilor ’80 a afirmat ca are o misiune clara: sa isi incante publicul care vine la Ruth Eckerd Hall din Clearwater in fiecare marti. Pentru artista, realizarea albumului “Memphis Blues” a insemnat mai mult decat intregistrarea unor piese intr-un studio – a fost descoperirea unei alte dimensiuni a muzicii si a legendarilor cantareti de blues. “Cand m-am gandit sa inregistrez acest album, l-am curtat intradevar pe B.B. King, zeul bluesului si al chitarii. Vroiam sa il asigur ca proiectul meu este real. Nu doream sa “fac” doar un album cu muzica blues. Pentru mine asta insemna sa ma duc intr-un anumit loc (Studioul de inregistrari Memphis’ Electraphonic) unde puteam simti energia acelor oameni in momentul in care au inceput sa faca acest lucru. Ei erau intradevar primii rockeri. E cum a spus Muddy Water, blues-ul a avut un copil care se numea rock’n’roll.”
Inregistrarile pentru “Memphis Blues” au avut loc in martie 2010 la Electrophonic Studios in Memphis, Tennessee. Producatorul albumului este Scott Bomar, dar Cyndi il are alaturi si pe Bill Wittman, care este un colaborator frecvent al artistei. Pe disc sunt prezenti si cativa invitati speciali precum: B.B. King, Charlie Musselwhite, Jonny Lang si Allen Toussaint. Memphis Blues este al 11-lea album de studio lansat de pop-iconul Cyndi Lauper, artista nominalizata la Grammy anul acesta.

Cyndi si-a promovat noul disc si printr-un turneu numit Memphis Blues Tour, artista cantand atat in America cat si in Canada.
Track listing:
1. “Just Your Fool” (feat. Charlie Musselwhite) (Marion Walter Jacobs)
2. “Shattered Dreams” (feat. Allen Toussaint) (Lowell Fulsom, Washington Ferdinand)
3. “Early in the Mornin” (feat. Allen Toussaint and B.B. King) (Leo Hickman, Louis Jordan, Dallas Bartley)
4. “Romance in the Dark” (Roxanne Seeman & Philipp Steinke)
5. “How Blue Can You Get?” (feat. Jonny Lang) (Jane Feather)
6. “Down Don’t Bother Me” (feat. Charlie Musselwhite) (Albert King)
7. “Don’t Cry No More” (Don Robey)
8. “Rollin’ and Tumblin'” (feat. Ann Peebles) (Traditional) (Muddy Waters)
9. “Down So Low” (Tracy Nelson)
10. “Mother Earth” (Memphis Slim) (feat. Allen Toussaint) (Peter Chatman)
11. “Crossroads” (feat. Jonny Lang) (Robert Johnson)
12. “Wild Women Don’t Have the Blues”

Parerea mea este ca Cindy Lauper nu are voce si zvac de blueswoman, iar acest album – in ciuda frumusetii pieselor si a calitatii incontestabile a artistilor care au contribuit la realizarea lor – este unul facut de o “fatuca” de 58 de ani care a vrut doar sa se distreze.

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>