Handmade Blues – Vali ‘Sir Blues’ Racila si Raul Kusak

                                    Iata cum arata un album din piele, original, gata de ascultat!
Salut!

Am fost aseara in Big Mamou pentru a lua o noua doza de blues de calitate, asa, in amintirea peripetiilor de la Sighisoara, de saptamana trecuta.

Vali Racila era acolo! La fel si CD-ul pe care l-a lansat la Sighisoara, impreuna cu Raul Kusak. Un CD numit Handmade Blues, dar un CD pe care il pot denumi Dorinta Implinita. Si asta pentru ca l-am luat si l-am ascultat pe nerasuflate.

“Vali Racila si Raul Kusak sunt dovezi clare ca nu trebuie sa vii din partea de Sud a Statelor Unite pentru a canta melodii de blues pline de pasiune si de trairi subtile, care provin dintr-o zona profunda a spiritului uman. I-am vazut pentru cateva zile in Romania si voi pretui pentru totdeauna abilitatile lor de a conecta impreuna cu mine fiecare respiratie, nota si vorba la trairile audientei.” Asta o spune pe CD, Steve Hecht, impresar de artisti de blues, care a primit de doua ori titlul Keeping the Blues Alive pentru impresariat.

Vali Racila foloseste pentru acest album pe linga vocea inconfundabila, urmatoarele instrumente: chitara “Taylor”, chitara metalica tip rezonator “Esop”, chitara Dobro Regal “Gabrielle” si minunea minunilor, o chitara “Robert Johnson” veche de 107 ani.

Raul Kusak ne incanta cu un Yamaha C3 Conservatory Acoustic Grand Piano, acordeon “Hector”, triola “Brussels” dar si voce.

Melodiile sunt una si una. Va garantez ca veti canta impreuna cu artistii, oriunde v-ati afla cand ascultati CD-ul, poate ca veti merge in locuri frumoase din mintea voastra, poate ca veti plange ascultand Little Wing sau How can a poor man stand such times.

Iata ce minunatie de CD gasiti acum pe piata:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>