Eugen Caminschi la Open Jam Big Mamou

Salut!
S-a mai stins o zi de marti, o zi pe care am ales sa o sting intr-un loc unde-i sade bine finalului de zi, adica in Big Mamou. Am ezitat, fiind obosit dupa o zi destul de solicitanta, dar am zis: Caminschi. Si m-am dus! Am luat-o si pe ea, camera, astfel incat sa pot sa-ti ofer ceva imagini si cateva clipuri unicat, in ciuda luminii orbitor de absente! Dar se aude…si se aude bine.
O sala plina de entuziasti, cateva piese in deschidere, dupa o cursa intre La Scena si Big Mamou, pentru Cyfer, amfitrionul. Stiam ca poate sa ajunga la timp! Un artist de valoare ajunge intotdeauna la timp, pentru ca spectacolul incepe exact atunci cind a ajuns el, nici mai devreme, nici mai tarziu!

Invitat pe scena Eugen Caminschi, cunoscut publicului larg drept chitarist al trupei Vama, dar cu o mare pasiune pentru muzica blues. Am avut ocazia sa-l mai intalnesc in acelasi context, in Big Mamou, alaturi de Vali Racila, seara aceea ramanand vie in amintirea mea datorita unei prelungiri a Jam Session-ului in locatia Niste Domni si Fiii, pana spre dimineata. Chiar a fost fain sa cantam (mai ales ei), pana in zori.
Ce mi-a placut in mod special aseara a fost modul in care s-au sincronizat cei doi chitaristi, Cyfer si Eugen Caminschi, dialogurile inedite ale chitarelor dar si simbioza dintre toti membrii formatiei adunate ad-hoc, cu Claudiu “Nashu” Purcarin la tobe si Catalin Rasvan la chitara bass (unul dintre putinele momente in care am auzit cu claritate si bass-ul in Mamou). 
In partea a doua a spectacolului au urcat pe scena doi tineri din Statele Unite (veniti intamplator sau nu, sincer, nu stiu) care au improvizat la instrumente cu coarde (mai putin harpa) pret de cateva minute bune, sub directa indrumare a lui Sabin Tarabega la tobe. A iesit o reprezentatie pe cinste, aplaudata indelung. Solo-urile fiecaruia dintre artisti au fost incredibile, inspiratia fiind la ea acasa.
As mai spune multe, dar cel mai relevant este materialul pe care te invit sa-l urmaresti mai jos. Si daca iti iese Eugen Caminschi in cale, indiferent de locatie, mergi! Merita pe deplin!
Se intampla intr-o marti, in Big Mamou:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>