Roxana Stroe la Open Jam Big Mamou

Salut!
Data stelara 02 noiembrie 2010….am fost cu lumea, in lumea Big Mamou din Bucuresti, pentru a asista la Open Jam cu Roxana Stroe. Blues, muzica buna, oameni pasionati si atmosfera. Asta am gasit la venire…asta am lasat la plecare. Ii multumesc Georgianei pentru grija fata de cei dragi. 
Asadar, Open Jam. Din distributie: Roxana Stroe (chitara), Cyfer (gazda buna), “Nasu” Claudiu Purcarin (tobe), Radu Andrei (bass), Sabin Tarabega (tobe). Big Mamou este un loc unde ai sansa sa vezi profesionistii la treaba. De-a lungul timpului am fost incredibil de placut surprins, nici eu nu cred acum cat de surprins am fost, de aparitia unor interpreti extraordinari in acest loc caruia uneori ii spun “casa”. Datorita concertelor minunate, nu va ganditi la Bachus si ai lui. 🙂
Roxana Stroe este singura chitaristă de blues din ţară, cu un CV impresionant. A concertat, ca invitată, alături de A.G. Weinberger, Florin Ochescu, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Maria Răducanu. A activat ani buni ca titular în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit şi Harry Coradini Band. A participat la festivaluri cunoscute de blues şi jazz din România şi emisiuni de televiziune dedicate genului iar in prezent se pregateste de lansarea unui album personal.  Vom acoperi profilul acestei minunate interprete de blues intr-un articol viitor. Si pentru ca viitorul suna bine, articolul va veni imediat dupa acesta.
Nici nu stiu cum sa povestesc. Curios…si pentru mine. Am intrat, m-am asezat, a inceput show-ul cu arhicunoscuta piesa Route 66. Dupa aceea au curs toate piesele dragi sufletului meu, rand pe rand: Cocaine, Got my mojo workin’, Mustang Sally….dar si cateva piese compozitie proprie. Este a doua oara cand o ascult pe Roxana si cu siguranta nu va fi ultima. Ai fi tentat sa spui ca e destul de pretentios titlul: singura chitarista de blues din Romania dar credeti-ma, este binemeritat. Este o super chitarista care traieste fiecare acord in parte si care stie sa te faca sa ramai cu cana de vin fiert in aer pana se raceste, atunci cand canta. Pentru ca uiti de tot…o incantare.
Cel mai mult, sincer, mi-au placut duelurile dintre chitara nr 1 – Roxana si chitara nr 2 – Cyfer. Superb. Singurul castigator al acestui duel a fost publicul, care a aplaudat si ovationat ori de cate ori te fortau imprejurarile. Si te fortau….crede-ma! Te fortau! 
As vrea sa scriu si despre “Nasu” Claudiu Purcarin dar prefer sa spun doar atat: e printre cei mai buni bateristi din tara. Si e singurul caruia i-am pupat mana ca la preot, dupa un solo care m-a uns pe suflet. Ramane intre noi! 🙂 
Spre final am avut placerea sa asist si la o schimbare de forte, pe scena fiind doi tineri chitaristi minunati: Alexandru Sima si Cristian Gavrila (pe care as fi vrut sa-l vad mai mult cu fata, in timpul solo-ului foarte fain) care au dat viata piesei Another Brick In The Wall, dar au contribuit si la alte piese consacrate. 

Va las in cele ce urmeaza in compania unei filmari de la fata locului. Cer ingaduinta pentru calitatea filmarii…dar si pentru sonorizarea care le-a cam dat de furca artistilor, datorita alinierii planetelor.

Open Jam….Roxana Stroe….si echipa…..

Iata si ceva cu vizibilitate sporita:

Si un Big Mamou de aseara:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>