The Blues Brothers – filme de referinta

Sunt cateva filme care trateaza muzica blues si pe care am decis sa le amintim si noi. Unele sunt deja inscrise in site dar despre Blues Brothers am decis sa postam un articol care sa cuprinda o colectie a soundtrackului. 

Pentru cine nu stie, The Blues Brothers a fost o formatie infiintata prin 1978 de comicii Dan Aykroyd si regretatul John Belushi (da, da, fratele lui James Belushi), formatie inclusa in arhicunoscuta emisiune Saturday Night Live (emisiune care fara John Belushi nu ar fi ajuns ce a ajuns, dupa parerea multora). Belushi si Aykroyd si-au insusit ca si nume de scena: “Joliet” Jake Blues vocalist si Elwood Blues (vocalist si muzicutist). 
Desi a inceput ca o gluma, membrii formatiei au inceput sa ia treaba in serios si ca atare anul 1978 ii determina sa lanseze si un album numit “Briefcase Full of Blues” urmat in 1980 de consacratul si de neiertatul film The Blues Brothers, a carui actiune leviteaza in jurul celor doua personaje.
Dupa moartea lui John Belushi din 1982, trupa a continuat sa faca turnee, devenind un fel de Traveling Willburys, adica o trupa fara echipa stabila dar in care au cintat foarte multe nume sonore. Trupa s-a reunit in 1988 pentru un turneu mondial si apoi din nou in 1998 pentru o continuare a filmului din 1980, denumit Blues Brothers 2000.
Asadar, The Blues Brothers si Blues Brothers 2000, doua filme pe care vi le recomand cu caldura! Veti avea foarte multe surprize, deoarece tot felul de vedete ale vremii si-au interpretat magistral rolul. Ii amintesc doar asa, pentru gust, pe Ray Charles, Aretha Franklin, James Brown, Cab Callaway, Eric Clapton, BB King dar credeti-ma, sunt multi multi multi multi altii!
Mai jos va invit la Blues, Soul si Rock’n Roll:

Everybody Need Somebody To Love

Shake Your Tail Feather – Ray Charles

Think – Aretha Franklin

Peter Gunn Theme – ascultati si sigur o stiti!

James Brown – Soul Man

Aretha Franklin – Respect (Blues Brothers 2000)

Looking for a fox – John Goodman & Dan Aykroyd (Blues Brothers 2000)

Turn on your love lights – Blues Brothers 2000

Blues Brothers 2000 – James Brown and friend

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>