Jeff Beck

Ideea de a ne onora site-ul cu prezenta lui Jeff Beck a aparut datorita prietenului Cyfer care recomanda pe facebook via youtube, nu mai tarziu de ieri (data stelara 2 Aug 2010) un clip cu noul sound al chitaristului. Intr-adevar, nou sau vechi, sound-ul lui Jeff Beck este demn de lauda.
Nascut in 1944, Jeff Beck este un foarte bun chitarist englez, cunoscut pentru rolul sau in trupa The Yardbirds, trupa in care au mai activat si Eric Clapton sau Jimmy Page. Dincolo de cariera sa solo, Jeff Beck a mai format si The Jeff Beck Group dar si Beck, Bogert & Appice.
Rolling Stone Magazine i-a oferit pe buna dreptate locul 14 in topul 100 al celor mai buni chitaristi din toate timpurile, oferindu-i si titulatura de unul dintre cei mai influenti chitaristi de rock ai lumii. Stilurile acoperite de Beck sunt de la blues-rock la heavy metal si jazz fusion iar mai nou, un amestec de chitara rock si muzica electronica.
Are la activ si premiul Grammy pentru cea mai buna interpretare de muzica rock la un instrument, premiu obtinut de cinci ori. Desi are doua albume solo la activ, el a preferat sa isi ofere sprijinul interpretilor si colegilor sai cu un stil ceva mai comercial precum: Kate Bush, Roger Waters, Stevie Wonder, Les Paul, Zucchero, Cyndi Lauper, Brian May si ZZ Top.
Si-a castigat dreptul de a exista in The Rock And Roll Hall of Fame de doua ori, odata cu The Yardbirds in 1992 si mai apoi ca artist solo in 2009.
In afara faptului ca isi manifesta dorinta de perfectiune distrugandu-si instrumentele atunci cind nu obtine sunetele dorite, omul este sanatos atat cat ii permite statutul si apt de munca. Va invit sa-l ascultati ceva mai jos intr-un clip din Aprilie anula cesta, remarcat si de Cyfer.

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>