Steve Winwood si Eric Clapton la Bucuresti

Si cum stateam asa linistit, un caine n-a venit, nu m-a muscat si nici n-a fugit ci m-am gandit sa nu irosesc bunatate de bilete la Steve si Eric. Vorba lui “Mircea”: am pus dopul la sticla….si am ajuns intr-un final, undeva dupa inceperea show-ului, rotiri in jurul locatiei, ba-i aici, ba nu intrati pe aici. Am nimerit pina la urma si da, ei erau pe scena. 
Locurile evident ca au fost ocupate, ca deh, scaune tip terasa de vara, popor la greu asa ca am sezut pe jos la 30 de metri de minunatii solisti.
Scena faina, acustica deosebita, lumea gata antrenata. L-am trecut pe Steve inaintea lui Eric Claptop (asa am scris din greseala datorita formatului IT) pentru ca sincer, l-am vazut mult mai activ si mult mai apropiat de public. Cineva il compara cu un bucatar, dar pina la urma un bucatar al naibii de bun la muzica. Chitara, voce si clape. Well, clape tip orga cu lampi, nu stiu de ce ma tot urmareste acest instrument de la o vreme, ce atrag eu pe lampi…nu stiu… Dar a sunat excelent, minunat suna si de la al nostru Raul Kusak clapa cu lampi, adica…..
Ce am vazut? O scena mare, frumoasa, cu de toate, lumini si umbre….o multime de toate virstele, dornica de mai mult, mai mult….culminand cu gramada dezorganizat de frumoasa de la piesa Cocaine (piesa ascultabila si in Big Mamou de cite ori auzit sau cititi pe poster Cyfer). Am ascultat si Layla, si Wonderful Tonight. 
Am incheiat cu un bis scurt, unde Steve Winwood a dus greul si Eric a rupt-o la fuga imediat dupa. Cam sec, as spune, dar auzisem ca e mai rece cu publicul pe inceput si final!
Un regal pina la urma, muzica buna, acorduri de boogie woogie, blues fireste. Chiar mi-a placut sa-mi pun retorica intrebare: bai frate, asta a jucat in Blues Brothers II?! Wow…..si da, arata mai bine tuns scurt si usor nebarbierit, ca sa citez din clasici in viata.
Parca totusi cam putin…sau am ajuns eu tirziu…in fine, nu mai conteaza, am fost la 30 de metri de artisti, am gustat si am plecat incantat. E tot ce conteaza!
Life’s good when you’ve got the blues! The Mood for Blues!
Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>