Mississippi Slim

S-a nascut pe 13 August 1943, o zi deloc cu ghinion pentru Walter Horn (numele oficial), cel care in anii “60 conducea un tractor pe campurile din Mississippi in scopuri agricole iar noaptea interpreta blues la cel mai inalt nivel in cluburile de pe Nelson Street. 

Avand in vedere ca nu mai avea timp de somn, tractor ziua vs. blues noaptea, a dat castig de cauza muzicii motiv pentru care ii suntem recunoscatori. Nu de alta, dar sunetul de tractor este melodios doar pentru nostalgicii in rosu.

In acea perioada Chicago tanjea dupa interpreti buni de blues si Mississippi Slim a raspuns prompt. Astfel, imediat dupa asumarea numelui de scena, au urmat concerte in cluburile de noapte, turnee muzicale pentru Job Corps, concerte in partea de vest a orasului Chicago, toate la un loc aducandu-i titulatura de “a 8-a minune a lumii”. Nu e rau pentru un fost tractorist! De fapt, aici gresesc foarte multi care se confunda cu meseria de conjunctura si isi pun piedici singuri. Sa fim seriosi….el nu a fost niciodata un tractorist! 

Nu trebuie decit sa il vezi si sa il asculti odata, pentru a nu il uita niciodata. Interpretarea muzicii lui Z.Z. Hill si Johnny Taylor lasa impresia ca cei doi maestrii ar fi de fata si uiti ca nu mai sunt printre noi.

Dupa ce s-a intors in Greenville, orasul sau natal, pentru a fi aproape de mama sa care imbatrinea cu gratie, Ms Slim s-a unit cu muzicienii locali si a continuat sa faca muzica. In 1996 a avut sansa de a cinta alaturi de John Horton & Band la Mississippi Blues and Heritage Festival. Acest moment i-a adus mai multe participari in festivaluri dar si in proiectul “Blues in Schools” prin care se urmarea educarea publicului in formare pentru acest gen muzical.

Aprilie 2010 i-a adus punctul maxim in evolutia spirituala, astfel incat la 66 de ani Mississippi Slim s-a alaturat numerosilor artisti care si-au lasat amprenta si s-au indreptat spre zari mai inalte. Ramane insa motivul vizitei sale pe Pamant: muzica blues!

Ceva mai jos, gratie Youtube, va invit sa vedeti o emisiune relaxata si relaxanta, in dulcele stil american, avandu-l ca protagonist pe Mississippi Slim:

 

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>