FOURTEEN – UN NOU CONCEPT DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

Pun acest post pe moodforblues nu pentru ca FOURTEEN este un bar cu o atmosfera absolut incantatoare, ci pentru ca aceasta locatie a devenit un loc de intalnire a unor cosumatori (elitisti) de muzica buna si bauturi fine cu foarte multi dintre artistii de mare clasa care se situeaza pe liniile mediene ale triunghiului jazz-blues-rock&roll. Barul este situat chiar in centrul Bucurestiului, langa Ateneul Roman, pe Strada Benjamin Franklin, nr. 14 si de mai bine de jumatatate de an ofera iubitorilor de muzica buna si de distractie concerte cu trupe precum Retro Future, Nightloosers, Trupa nr. 13, Sophisticated Lemons, Jonathan David si multi altii.

Sambata, 17 aprilie, baietii obraznici (dar foarte simpatici!!) de la Trupa nr. 13 se vor da iar in spectacol la Fourteen si va vor pune sa batzaitzi din cap pe ritm de rock si sa fredonati impreuna cu ei melodiile voastre preferate. Cu un repertoriu extraordinar de bogat, cei de la No. 13 Band s-au impus in peisajul muzical romanesc datorita virtuozitatii si calitatilor native extraordinare ale celor 4 membrii ai trupei. Istoria lor este urmatoarea:

Se intampla pe undeva la inceputul lui iunie 2003 cand Deni, Cristi, Lucian si Silviu, vechi prieteni, s-au hotarat sa formeze o trupa. Lucru deosebit, mai ales cand iti doresti sa canti ce-ti place si sa fii valabil mai mult de-o vara.

Au inceput cautarile si probele pentru solistul vocal, veriga lipsa, care parca lipsea de pe fata pamantului.

Au venit foarte multi doritori de succes si de afirmare, dar,din pacate, nici unul din ei nu prea a reusit sa cante, insa pana la urma cei patru s-au intalnit cu Cortez, vocalist proaspat intors de peste hotare, hotarat sa fac treaba de data asta “in his country”.

Formatia se apuca de repetat intr-unul din birourile lui Neil, patronul Clubului Juke Box, care vine cu propunerea de a canta o zi pe saptamana in club, dand astfel prima sansa formatiei de a canta live cu public.

Practic de aici a inceput totul. Baietii s-au pus pe repetat si in maxim 3 saptamani au reusit sa insumeze 30 de piese-covers, incingand serile de joi si mai apoi si de duminica din Juke Box.

Dupa mai bine de un an si jumatate trupa se muta in proaspatul “Music Club”, club facut cu finantele lui Sorin si cu sfaturile de ordin tehnico-muzical ale trupei, care canta in fiecare JOI,VINERI,SAMBATA si DUMINICA, reusind sa stranga un numeros public, platitor de bilet, un public direct interesat de formatie si de muzica de calitate, de un act live veritabil.

Repertoriul formatiei creste considerabil, atat in cantitate dar mai ales in calitatea pieselor, direct proportional cu exigenta membrilor trupei, considerata de foarte multi ca fiind “…trupa cu cel mai bun sound live din Romania” si un foarte bun grup care abordeaza repertoriul international.
Din cauza unor probleme de ordin personal Cortez se retrage din trupa in vara anului 2005, in locul sau venind Ionut Ruscior (ex-VIP) si Berti Barbera.

Trupa este insa foarte bine sudata, schimbarea survenita nepunand la indoiala noul potential al trupei, ba mai mult, clubul se umple parca si mai mult, serile sunt mai incinse iar baietii sunt motivati sa dea tot ce au mai bun. Atitudinea amicala, umorul si prestatia scenica atrag in continuare simpatia celor care inteleg fenomenul muzical si se regasesc in calitate. Dorinta de a oferi un tribut artistilor care i-au determinat sa faca muzica, bucuria de a canta si magia relatiei cu publicul au cristalizat un grup cu un sunet unitar si atitudine profesionista.

De remarcat faptul ca No.13 a cantat in club ca si acompaniament pentru Pink, Twin Dragons si multi alti artisti internationali care au trecut pragul clubului, un loc devenit punct de atractie si pentru lumea muzicala.

2007 formatia ramane in formula de cinci: Cristi, Ionut, Deni , Lucian si Silviu.

2009 trupa 13 inseamna: Deni, Silviu, Cristi-Americano si Cristi-D’Artagnan.

Joi, 22 aprilie, ne vom intalni la Fourteen cu alti doi alti mari artisti de renume international: Berti Barbera si Nicu Patoi, un duo de mare exceptie care, in cele din urma, nu este decat o idee, o colaborare intre doi prieteni carora le place sa cante impreuna, sa-si petreaca timpul liber impreuna, sa rada, sa calatoreasca si sa gaseasca bucuria atat in lucrurile simple cat si in acele lucruri aparent neaccesibile tuturor. Dar de cele mai multe ori, scena le ofera ocazia de a dezlega taina acestor lucruri si de a le face accesibile si altora. Nu tuturor, chiar daca unora le-ar conveni sa stie ca li se cuvine totul fara sa merite. Atunci cand scrii o piesa, de obicei ai in fata un pian sau o chitara. Notele si cuvintele se leaga, prind viata, urmand a fi desavarsite intr-o piesa orchestrata si interpretata intr-o anumita maniera. Dar radacinile sunt acolo, in vibratia primordiala a corzilor, a vocii si a piciorului care tine ritmul. Acole este puritatea, miezul care ar trebui sa dezvolte frumusetea. Si chiar asta veti vedea si auzi daca veti avea curiozitatea sa veniti la Fourteen pe 22 aprilie, ora 21:00.

Share

One comment to FOURTEEN – UN NOU CONCEPT DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

  • by greenpoint  says:

    thank you very much, your blog is excellent

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>