The Power of Three

Si a sosit si ziua concertului. Sala s-a umplut onorabil, lume buna, Andries, Barbera, Silvia Dumitrescu, Andi Moisescu si cu siguranta multi altii. Am putut vedea trei muzicieni de elita intr-un ambalaj foarte casual care au inceput direct cu un jazz mai greu de digerat, daca abia ai venit din strada. Si-au dat seama ca e momentul pentru ceva ritmat si cum poporul roman este fascinat de ritmuri, lucrurile au mers in directia cea buna. Solo-uri deosebite la contrabas prestate riguros de Stanley Clarke, solo pe baterie de la L. White si mult pian de calitate marca Chick Corea.
Dintre dulcegariile spectacolului va aduc la cunostinta faptul ca in fata mea si a bunului prieten K. cu care am fost s-au asezat doi barbati de origini slavone (dupa limbaj) dintre care unul a consumat o jumatate de litru de wiskey ambalat gingas intr-o sticla de apa minerala la 0.5. Nu stiam de unde venea izul de visinata din fata.
O alta intamplare hazoasa a fost faptul ca in timpul unei piese de finete in care cei trei virtuosi abia atingeau instrumentele s-a pornit un fel de sunet electronic de ne uitam mirati cu totii de unde pot ei sa scoata asa ceva. Amuzant a fost ca si ei se uitau unul la altul mirat-acuzatori. Ne-am lamurit ce era cind am auzit scurt: stimati spectat…. Cineva apasase Play la mesajele de tip: va rugam sa va inchideti telefoanele pe perioada spectacolului. Wow, s-a ris si s-a aplaudat cu foc. Made in Romania!
Final de spectacol cu doua bis-uri generoase si generos onorate de interpreti, ultimul cu lumina stinsa pe scena si cu cativa spectatori mai pesimisti care nu mai sperau in revenirea celor trei si care plecasera. Au ramas insa destui care sa ovationeze cateva minute momentele de magie. O seara reusita marca Masters of Jazz!
Nu ratati Jan Garbarek in cursul lunii noiembrie, un minunat interpret la saxofon soprana.
In cele de mai jos, cateva gustari din spectacolul celor trei sus mentionati, cu aplauzele de rigoare!

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>