ZZ Top

ZZ Top este o trupa americana formata in 1969 in Houston, Texas. O trupa care a avut tot timpul din lume sa faca istorie si chiar au facut, cu 24 de discuri de platina primite si 20 de milioane de discuri vandute numai in Statele Unite.

Amintirile mele despre ZZ Top vin dinspre clipul piesei Legs. Atunci i-am remarcat cu adevarat si nu datorita domnitelor exceptionale din videoclip sau minunatei masini rosii de epoca ci datorita celor doi barbosi din componenta trupei: Billy F. Gibbons si Dusty Hill. Culmea ironiei este ca al treilea membru al trupei nu are barba dar se numeste Frank Beard (beard = barba in engleza).

De 40 de ani sunt impreuna, e aproape incredibil de cuprins cu mintea, patru decenii de cintat impreuna, mari succese care le-au adus un binemeritat loc 44 in Top 100 cei mai buni solisti de rock ai tuturor timpurilor precum si un loc de onoare in Rock and Roll Hall of Fame.

Billy Gibbons este considerat unul dintre cei mai valorosi chitaristi de blues din America, iar ceilalti doi ii ofera un suport ritmic fara egal. Impreuna reprezinta ceea ce putem numi un “brand autentic american”. Si ca sa vedeti ca oamenii nu se joaca de-a v-ati imaginea, in 1984 Gilette le-a oferit cate 1 milion de dolari celor doi barbosi, numai sa isi rada barbile intr-un clip publicitar. Si ce-au facut? Evident, au refuzat, spunand ca sunt prea uriti fara barba.

Dupa 20 de albume lansate (si facute cu seriozitate), dupa multe concerte cu stadioane pline ochii, dupa 15 carti publicate, cuprinzand atat istoria trupei cat si diferite cursuri de interpretare la chitara, iata-i ca vin si in Romania.

Am aflat de niciunde ca ZZ Top vine in Romania. Nici un poster sau promo televizat nu mi-a adus la cunostinta acest lucru. Drept pentru care, pe 20 octombrie 2009 la Sala Polivalenta din Bucuresti ii putem asculta pe legendarii ZZ Top.

Ii puteti asculta mai jos cu un omagiu adus celor mai mari bluesmani din istoria SUA:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>