VOTATI! 28 FEBRUARIE – ZIUA NATIONALA A BLUESULUI

O idee buna care merita pusa in practica!!
Chiar daca BLUESUL nu s-a născut pe tărâmuri mioritice, pentru mulţi dintre fanii genului această muzică înseamnă acasă, spune AG Weinberger. Tot el spune ca motive pentru a o sărbatori sunt peste un milion: “Pentru că sună bine… Pentru că este onest… Pentru că blues-ul vorbeşte despre tine… Pentru că este coloana sonoră a existenţei tale… Pentru că blues-ul te face să plângi… Pentru că blues-ul vindecă dragostea… Pentru că te învaţă să iubeşti, să respecţi şi să accepţi diferenţele… Pentru că venerează femeia şi se supune… Pentru că te regăseşti în el…”

Data pe care AG Weinberger o propune să devină Ziua Naţională a Blues-ului este 28 februarie. “Am ales această zi dintr-o serie de motive. Luna februarie este cunoscută în State sub numele de Black History Month şi celebrează cultura afro-americană, cu oamenii şi realizarile lor, încluzând aici, desigur, şi naşterea blues-ului. Data de 28 reprezintă ziua de naştere a lui W.C. Handy, considerat părintele Blues-ului. Împreună, acest 28 februarie este dublul Zilei Îndrăgostiţilor. Adică de două ori mai multă dragoste, pasiune, respect”, spune Weinberger.

Iubitorii de muzică pot contribui la strângerea celor 100.000 de semnaturi necesare validării petiţiei de către Guvernul României, fie votând online pe site-ul www.petitieonline.ro, fie completând formularele distribuite prin reţeaua VreauBilet.ro sau la evenimentele organizate de VreauBilet.ro, în restaurantul Hard Rock Café Bucureşti, şi la toate concertele artistului atât din Capitală, cât şi din ţară.

AG Weinberger nu invită iubitorii de muzică bună numai la vot, ci le solicită şi să împartaşească lumii întregi şi motivele pentru care ei cred că blues-ul merită celebrat în România.

Noi chiar insistam sa intrati pe www.petitieonline.ro si sa votati pentru ca aceasta initiativa laudabila a marelui Weinberger poate aduce multe lucruri bune iubitorilor de blues in Romania.

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>