Otis Spann

Cunoscut destul de bine ca fiind pianistul lui Muddy Waters, Otis Spann a avut destule merite pentru a fi inclus postum in Blues Hall of Fame. Si va asigur, nu pe baza de pile.

A inceput sa cinte la pian inca de la 8 ani, tatal sau fiind un pianist amator (desi pianist amator pentru populatia afro-americana nu se compara cu pianist amator in Romania). La 14 ani a plecat la Chicago impreuna cu trupa lui Big Maceo Merriweather care l-a luat sub aripa sa protectoare. Mult timp dupa aceea Spann a cintat pe cont propriu sau impreuna cu chitaristul Morris Pejoe, asta pina cind in 1952 a intrat in trupa lui Muddy Waters.

Singura inregistrare a lui Otis Spann cu studiourile deja celebre ale fratilor Chess consta in piesa “It must have been the devil” din 1954, cu B.B.King la chitara.

Albumul The Blues is Where It’s At a lasat impresia unui album live si asta deoarece persoanele care asistau la inregistrari nu se puteau abtine sa nu aplaude dupa fiecare piesa. A fost totusi un album inregistrat in studio.

In anii “60 a aparut in inregistrari alaturi de nume mari precum Buddy Guy, Big Mama Thornton, Peter Green si Fleetwood Mac.

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>