Crossroads


Crossroads (1986) este un film deosebit despre ce trebuie sa faca un adevarat interpret de blues si care sunt cerintele care trebuie bifate in CV-ul acestuia inainte de a deveni o legenda.
Din acest film desprindem ideea ca este mult mai bine sa fi un interpret original foarte bun decit o excelenta copie a cuiva.
Adevarul sintagmei: “cind discipolul este pregatit, apare si maestrul” iese la iveala si in acest film, unde tinarul care studia chitara clasica in cadrul unei scoli de profil crede ca daca scoate doua trei sunete cu tenta de blues este un blues-man. Intrebat de maestrul sau, evident un solist de culoare, care este mileage-ul lui (drumul parcurs pe jos prin tara pentru a capata experienta de viata) acesta ramane mut. Si asta de ce? Pentru ca muzica blues e inspirata 100% din viata reala, din ploaia care te-a prins pe cimp, din noaptea petrecuta la inchisoarea vreunul stat ciudat pentru vagabondaj, din pierderea unei iubiri de o vara si tot asa.
Nu voi deconspira prea multe din film, pot spune ca baiatul nostru se afla in cautarea unei melodii aparent nelansate de legendarul Robert Johnson, cel care si-a vandut sufletul diavolului la rascruce (Crossroads) pentru talentul sau.
In cele din urma baiatul afla ca poate sa fie un autentic interpret de blues datorita experientei acumulate de-a lungul… filmului, pe care va invit sa-l urmariti daca aveti posibilitatea.
Mai jos, gratie Youtube, este scena duelului dintre tinarul aspirant (deja devenit bluesman) si legendarul deja Steve Vai (pe care il puteti vedea si la Cerbul de Aur 2009 la Brasov).

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>