Cab Calloway feat Nicholas Brothers

Cine nu a auzit de Minnie the moocher ar trebui sa rezolve aceasta problema. Da, este o problema, pentru ca vorbim aici despre regele scat-ului, incredibilul si inegalabilul interpret de jazz si blues: Cabell “Cab” Calloway III. De ce “Cab”? Pentru ca s-a nascut intr-un taxi, denumite prin State si “Cab”, in 1907.
Tot el a fost cel care a condus unul dintre cele mai cunoscute Big Band-uri afro-americane, de-a lungul anilor “30 – “40, sub bagheta sa magica activand nume sonore ale muzicii printre care trompetistii Dizzy Gillespie si Adolphus “Doc” Cheatham, saxofonistii Ben Webster si Leon “Chu” Berry, asul chitarii din New Orleans – Danny Barker precum si bassistul Milt Hinton.
Calloway a continuat sa cinte pina la finele vietii sale, in 1994, la virsta de 86 de ani. Cinta si dansa intr-un mod inconfundabil, aratand ce inseamna de fapt show-businessul, ce inseamna sa-ti cunosti piesele si sa le traiesti, sa le simti.
O colaborare deosebit de frumoasa a avut cu fratii Nicholas.
Probabil ca nu sunt multi care au auzit despre ei, nici eu pina acum cativa ani. Totusi cind am auzit ca Fred Astaire a considerat scena Jumpin Jive (pe care v-o prezint mai jos) ca fiind cea mai buna scena de musicall pe care el a vazut-o vreodata si cind am auzit ca actorul si dansatorul Gregory Hines a spus ca daca s-ar face un film biografic despre cei doi, scenele de dans nu vor putea fi interpretate de nimeni si va fi nevoie de computer, nefiind nimeni atat de bun la step dancing…si cind am auzit ca marele balerin rus Mikhail Baryshnikov a spus ca ei sunt cei mai minunati si incredibili dansatori pe care i-a vazut in viata lui am vrut sa stiu mai multe despre ei.
Asadar, mai jos, Cab Calloway si minunatii Fayard Antonio Nicholas si Harold Lloyd Nicholas (Nicholas Brothers):

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>