Little Walter


Marion Walter Jacobs a ajuns in Chicago la virsta de 15 ani intr-o incercare de a-si cladi viitorul si tot ce a trebuit sa faca a fost sa cinte la muzicuta. Desi isi gasise un job ca si chitarist, muzicuta este cea care l-a facut sa fie comparabil cu Charlie Parker si Jimi Hendrix ca si impact. Nu pot sa nu remarc faptul ca la 15 ani el isi gasise de lucru ca si chitarist dar el era un geniu al muzicutei si cu toate astea avea numai 15 ani si trebuia sa se si intretina singur.
Daca numele Marion Walter Jacobs nu va spune nimic, incercati un search cu Little Walter pe youtube si veti intelege despre ce este vorba cu cum a ajuns sa fie singurul om acceptat in Rock and Roll Hall of Fame doar pentru modul in care interpreta la muzicuta.
In 1948 i s-a alaturat lui Muddy Waters si in 1950 deja inregistra cu acesta la studiourile fratilor Chess.
Un mare muzicutist, o persoana excentrica, o persoana pe care faima din pacate a afectat-o intr-atat incat l-a costat si cariera si viata. A incetat din viata ca urmare a unei altercatii avute in timpul unui spectacol dintr-un bar. Desi ranile pareau minore acestea au afectat si alte rani mai vechi pe care Walter le avea din mai vechile sale dispute si ca atare a decedat in somn.
Mai jos puteti asculta poate ce-a mai cunoscuta piesa a artistului, My Babe.
Multumesc Youtube pentru clip:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>