Garana – ultima zi


Dupa o noapte in care ploaia si-a facut de cap la Garana, am revenit la locul festivalului mult mai pregatiti pentru asemenea fenomene decit cu o seara inainte. In cele din urma singura ploaie care a avut loc in ultima seara a fost una de aplauze, pentru cei care ne-au delectat auzul.

O formatie din Republica Moldova, Trigon, imbinand instrumente parca tipice artistilor de peste Prut: vioara, fluier, flaut si toba la purtator, a reusit sa trezeasca spiritul romanesc in cei prezenti la festival. O imbinare frumoasa intre ritmurile plaiurilor moldovenesti si acordurile de jazz a facut din recitalul lor unul reusit, ovatiile publicului fiind rasplatite cu un minunat bis.

Un recital de jazz cu tenta de accoustic moods ne-a oferit trompetistul Nils Petter Molvaer din Norvegia, ajutat de un basist, un baterist si un notebook cu un mar desenat pe capac. Scena a fost cuprinsa de intuneric, interpretul era luminat discret cu raze ambientale, efecte spectale pe ecranul gigant, in linistea muntelui…personal am reusit sa imi duc imaginatia intr-un periplu prin procesul de facere a lumii, a acelui colt de lume, Garana, Poiana Lupului. Recomand cu caldura sa ascultati daca aveti ocazia, Nils Petter Molvaer, trompetist, compozitor si producator, o personalitate care acopera cu succes mai multe stiluri: jazz, break beat, muzica electronica, house.

Festivalul s-a incheiat intr-o nota mai tinereasca daca pot spune asa, cu o trupa din Austria: Ulrich Drechsler Fortune Cookie. Un band standard de jazz: saxofon, chitara bass, baterist si in plus insertii facute de Zuzee la platane (scretch-uri adica). Fiind marele final, toata lumea a venit pina linga scena si chiar s-a dansat pe ritmurile de acid jazz si break beat oferite de acesti minunati austrieci care au prezentat in premiera mondiala “au spus ei” cateva piese de pe noul lor album care va fi lansat abia in septembrie. Un screening de album nou, in urma caruia au putut si ei sa afle cum va fi primit acesta din toamna.

Nostalgii, amintiri proaspete, lungul drum spre casa, noian de fotografii si filmulete, vacanta incheiata cu promisiunea de a nu rata editia 2010.

Va oferim mai jos un montaj facut de noi la fata locului, care cuprinde principalele momente ale festivalului, sperand astfel sa va convingem sa va faceti planurile pentru Garana 2010 inca de pe acum!

Share

2 comments to Garana – ultima zi

 • just_dana  says:

  Salut,
  in cautarea mea de impresii de la garana 2009 am dat peste blogul tau:)Ma bucur k ti-a placut locatia si concertul, din nefericire anul asta nu am mai ajuns.Dar nu am fost prea incantata de invitati.Garana m-a invatat sa apreciez jazz-ul recunosc asta, dar cu parere de raua firm ca publicul de anul trecut de la festival mi-a lasat un gust amar.Lume buna, dar putina si multi curiosi, care se drogau si prin comportament deranjau persoanele interesate de concer.Repet sper ca anul asta sa nu fii fost asa.Mi-a facut placere sa citesc posturile tale si sincera sa fiu si un pic de dor de minunatl festival de la poalele semenicului.
  Si by the way un film foarte fain despre blues este cadillac records, in caz ca nu l-ai vazut, io zic ca merita

 • Traian Maicanescu  says:

  Buna,
  Ma bucur ca ai ajuns pe blogul nostru si imi pare rau daca experienta ta de anul trecut nu a fost una tocmai buna. Anul acesta totul a fost cat se poate de in regula, muzica, organizarea, cu mici scapari in prima zi din pricina energiei electrice dar pina la urma e in creier de munte, deci de inteles. Sper ca anul viitor sa ajungi din nou si sper intr-o lista cu nume mari ale genului. Cadillac Records este un super film cu puternica valoare de document, l-am vazut, il recomand. Toate cele bune!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>