Am ajuns la Garana

Dupa un lung dar placut drum cu masina, de la Bucuresti, plecarea la 13:20, cu ceva popasuri prin Drobeta Turnu Severin si mai ales Orsova, o minunatie de oras, am ajuns la Garana (vezi foto la intrare).
Drumul a fost reparat in mare parte, de la Orsova (nu mai este cazul sa spun ca este un sublim oras unde m-as retrage un timp pentru a ma regasi) pina la balastiera unde facem stanga spre Slatina Timis, deci se circula frumos, cu 80 – 100. Pe drum va recomand cel putin 2 litri de palinca de prune sau pere la 70 – 80 grade de la localnici, pe gustatelea…mana cereasca.
Apoi urmeaza o adevarata aventura, mai ales daca ajungeti cum am ajuns noi, pe inserat, in jur de 21:00 pe un drum cu serpentine, cu gropi la tot pasul si luminat doar de farurile masinii personale si pe alocuri de licurici.
Si dupa multe curbe, intuneric si indoieli iata si Garana. Am vazut locatia Poaiana Lupului. Se lucra inca la scena, la ora 22:00 dar in mare parte lucrurile erau aranjate. Doar mai este o zi pina la marele eveniment.
Noi am mers ceva mai departe pentru cazare, in Valiug, la 15 minute cu masina de Garana, unde am gasit Vila Cusma, prima la raspuns in Google la cazare Valiug. Nici o dezamagire: camera spatioasa, pat dublu, tv, amenajat rustic, baie cu dus in camera, veranda cu sezlonguri, masa de tenis, restaurant propriu, parcare in curte, gazda foarte primitoare. Temperatura optima, cer senin, stele cu miile, vant deloc, susur de izvor, fum pe cosuri, abia pe la ora 1 noaptea, cu tot cu suta de wiskey, frigul incepuse sa ciupeasca prin tricoul cu maneca scurta. Deci…se preta un pulover sau mai degraba somn, caci am strabatut tara.
Revenim cu reportaje inedite in zilele urmatoare asa ca ramaneti prin preajma!
Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>