Roxana Stroe – chitarista de blues a Romaniei

Salut!

In aceasta postare voi scrie despre Roxana Stroe, o excelenta chitarista de blues pe care v-o recomand cu mare caldura, ori de cate ori aveti ocazia sa o ascultati. Roxana este pasionata de chitara, de blues si asta se vede. Ma bucur sa o avem in lista noastra de artisti din Romania dar si in lista noastra de prieteni. Un om deosebit care isi urmeaza cu pasiune, pasiunea! Mi-a spus-o personal!
A invatat sa cante la chitara la varsta de 13 ani, cand a  avut si prima ei formatie de copii. Motivul initial pentru care s-a apucat de chitara a fost sa cante piesa Yesterday a lui Beatles.
Mediul in care a crescut si-a pus amprenta asupra formarii sale ca si chitarista de blues, in casa cand era copil parintii ascultau rock vechi, jazz si blues si de mica era familiarizata cu formatii ca Beatles, Credence Clearwater Revival, Rolling Stones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Pink Floyd – o istorioara amuzanta ar fi ca la 3 ani se ascundea in dulap cand tatal asculta albumul Dark Side Of the Moon al trupei Pink Floyd. Mai tarziu, normal ca a ajuns sa adore aceasta trupa. In casa sa de la Constanta, orasul in care a crescut, tatal sau Corneliu Stroe, cunoscutul baterist de jazz, avea invitati muzicieni dupa fiecare concert organizat in acest oras, in acest fel, Roxana luand contact direct cu acestia de mica. Niste nume ar fi Harry Tavitian – (colegul de formatie al tatalui ei), Johnny Raducanu, Anca Parghel, Catalin Rotaru, Eugen Gondi, Hanno Hoeffer, etc. In acest context, l-a intalnit si pe AG Weinberger care a contribuit asupra luarii deciziei ei de a canta toata viata stilul Blues.

La liceu a avut o trupa de fete cu care a inceput sa cante blues si rock. In studentie, si-a facut ucenicia cantand in cluburi ca invitata la jam session-uri alaturi de nume mari ca AG Weinberger, Eugen Caminschi, Berti Barbera, Florin Ochescu, Nightloosers, Harry Coradini, in aceasta perioada a activat si in trupa de blues Split Blues Band cantand in majoritatea cluburilor bucurestene.
In 2005 a fost membra titulara in formatia Mike & the Blue Spirits cu care a scos albumul “Capra Vecinului” si cu care a avut turnee in toata tara.
Tot in 2005 inregistreaza tot cu formatia Blue Spirits piesa “Prins in Trafic” ce se afla pe albumul Romanian Tribute to Jimi Hendrix
In 2006 a facut parte din formatia Nicolei cu care a concertat in toata tara
Alte colaborari recente: Narcisa Suciu, Garbis Dedeian

In momentul de fata face parte din trupa Foxy Lady Band (care vine de la Piesa lui Jimi Hendrix – Foxy Lady) ca si chitarista dar ca si vocalista alaturi de Catalin Grosu – clape, voce, Mihai Ursu – bass, Corneliu Stroe – tobe, dar formula este flexibila, colaborand si cu alti muzicieni bucuresteni cum ar fi Catalin Rasvan – bass si Nicu Georoiu –tobe.

In aceasta toamna va inregistra in studio un album care va fi lansat undeva pe la mijlocul anului viitor. Muzica si versurile sunt creatie personala R.S., iar piesele vor fi de factura blues, dar si country si  pop-rock. Revenim cu detalii pe masura ce proiectul avanseaza.
Roxana Stroe a aparut in urmatoarele emisiuni: Timpul Chitarelor, Unora le place, Cronica Carcotasilor, Remix, Interzis FM, Duminica in familie. In aceasta toamna se va realiza o emisiune exclusiv despre ea,
care va fi difuzata la TVR.
Genurile muzicale pe care le asculta: blues, country, jazz, rock vechi dar si modern, fado, bossanova.
Studii: Facultatea de limbi straine, sectia engleza-franceza. Profesie de baza: profesor de engleza si traducator autorizat.

Pasiuni: mersul la concerte in cluburi si pe stadioane sau sali de spectacole, mersul pe bicicleta, jocurile shooter pe calculator, mersul pe munte, calatoriile in strainatate, cititul, filmele, documentarele, cainii (la Constanta are un schnauzer pitic care raspunde la numele de Bonnie – dupa chitarista americana de blues Bonnie Raitt).

Va las in compania Roxanei Stroe:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>