Nicu Patoi


Nicu Patoi este genul de chitarist pe care il descoperi ascultat de un prieten si atunci, auzindu-l intrebi: cine e asta Hendrix, Stevie Ray Vaughan? Raspunsul te lasa masca: Nicu Patoi. Si dialogul continua: cum, e roman? Iar prietenul iti spune: Da, e cel care cinta cu Platonic. Si atunci continui: Fugi mai de-aici ca nu se poate. Ia mai pune-o odata. (de parca vei recunoaste acordurile romanesti ale melodiei).
Ei da, Nicu Patoi este un foarte bun chitarist ROMAN, model 1971. Vine din Galati unde a inceput sa ia chitara in gluma de la virsta de 7 ani si in serios de la 13 ani, contactul cu chitara electrica fiind definitoriu pentru ceea ce urma sa devina modul de viata al lui Nicu Patoi. Asadar pentru cei trecuti de 18 ani care nu au tinut o chitara in mana niciodata dar totusi intreaba: ce trebuie sa fac sa ajung ca el? raspunsul este: data viitoare.
Pentru Nicu Patoi legea atractiei a functionat, astfel incat placerea de a descoperi instrumentul combinata cu senzatia minunata oferita de ovatiile oamenilor carora le-a oferit spectacole de calitate i-au scos in cale numai muzicieni de calitate alaturi de care s-a putut dezvolta armonios si intr-un mediu ideal.
Acum pregateste un nou album cu Platonic, formula in care am avut placerea sa-l vedem si la Festivalul de Jazz de la Garana 2009 (un interviu cu Nicu acordat blogului nostru puteti urmari in posturile despre Garana 2009).
Doamnelor si domnilor, prin amabilitatea Youtube si TVR1, chiar daca acum isi imparte timpul intre Platonic, Berti Barbera & Nicu Patoi Duo si Rock and Roll Band (Stefan Banica JR), vi-l prezentam daca nu il stiati deja pe Nicu Patoi:

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>