Masters of Jazz – Bucuresti 2009

Inca de anul trecut am aflat despre acest regal de jazz care ne onoreaza cu prezenta chiar aici, in Bucuresti. Anul trecut au fost nume mari printre care Al Jarreau (cunoscut noua mai ales dupa piesa Moonlighting – soundtrack serial Maddie si David cu Bruce Willis), Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra (de-ar fi fost si Count Basie ce bine ar fi fost), Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy.
Anul acesta festivalul se desfasoara in perioada 23 – 25 octombrie, pentru acces fiind atat bilete cat si abonamente pentru toate zilele de festival. Evident exista si sansa de a cunoaste pe cineva la intrare, un agent de paza, o doamna de la curatenie sau de ce nu, chiar pe directorul institutiei. Oricum ar fi, este musai sa veniti sa va delectati auzul pentru ca se intampla chiar aici, sub nasul nostru.
Printre artistii confirmati pentru anul acesta sunt Richard Bona si Eliane Elias pe 23 octombrie, Power of Three – Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke pe 24 octombrie, Mike Stern Band si Branford Marsalis Quartet pe 25 octombrie si Jan Garbarek Group pe 25 noiembrie.
Vom mai vorbi pe parcursul lunilor urmatoare despre acest eveniment, vom lua si fiecare artist in parte la tocat dar pina una alta am vrut sa va pregatesc asa, la nivel informativ. Nu de alta, dar sa nu va faceti alte planuri pentru octombrie.
Ca ultima informatie, Bucharest Masters of Jazz a castigat in 2008 premiul Asociatiei Criticilor de Jazz, iar editia din acest an nu se va dezice cu siguranta deci….sa treaca timpul si sa curga muzica. Mai jos Jan Garbarek Group si un solo de baterie:

Share

2 comments to Masters of Jazz – Bucuresti 2009

  • just_dana  says:

    Minunat Garbarek, astept cu nerabdare revenirea minunatului grup de jazz pe meleagurile mioritice. I-am vazut la Garana in 2007, dar din nefericire fara Webber:(, sper sa am ocazie sa il ascult in toamna
    Geniala muzica lui, in special ce a realizat cu Officium

  • Traian Maicanescu  says:

    Da intr-adevar, pot spune ca tot Garbarek e minunat. Si I Took Up the Runes si colaborarea cu Hilliard Ensemble deosebite.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>