Carmen Miranda – 100 ani de la nastere

Cine a auzit de Carmen Miranda? Chiar asa….?? Personal, consider ca este o vedeta pe cale de disparitie, desi multe dintre piesele sale sunt readuse in fata noastra de tot felul de trupe, invaluindu-le cu un beat cat de cat actual. Dar cati stiu ca sunt de fapt piesele ei?

Am aflat prima oara despre Carmen Miranda dintr-un desen animat cu Buggs Bunny, unde acesta purta tot felul de fructe pe cap si canta o chestie braziliana foarte ritmata. Atunci, fermecat de ineditul melodiei mi-am propus sa aflu mai multe.

Nascuta in 1909 in Portugalia, s-a mutat foarte curind in Brazilia impreuna cu familia, datorita afacerilor tatalui sau. Aici a dus o viata normala, s-a angajat intr-un magazin unde isi canta si melodiile si unde a fost remarcata si solicitata pentru a cinta la radio. Brusc a devenit simbol national al Braziliei. Urmatorul pas au fost filmele, viata de la Hollywood. A jucat alaturi de nume mari precum Dean Martin, Jerry Lewis sau Fratii Marx. A cantat alaturi de big band-uri celebre din acele vremuri si a decedat in 1955 in urma unui atac de cord suferit in locuinta proprie. Asta dupa ce a suferit un preinfarct in timpul unui spectacol cateva ore mai devreme, preinfarct pe care nici nu l-a simtit datorita daruirii cu care isi executa numerele.

Recomand o cautare pe youtube pentru a gusta din cantecele ei.

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>