INSTRUMENTE- THREE STRINGS GUITAR

Sau mai pe romaneste, Chitara cu trei corzi. (a nu se confunda cu Capra cu trei iezi – asta-i alta poveste…)

Un instrument specific bluesmanilor din sud care, daca este manuit de cine trebuie, suna demential. Primele chitari cu trei corzi au fost cigar box-urile despre care am vorbit intr-un post anterior. Dealtfel, bluesul este o muzica cu o structura destul de simpla, majoritatea cantecelor mergand doar pe 12 masuri. Acum banuiesc ca intelegeti de ce acest gen muzical suna foarte bine chiar daca folosim acest tip de chitara.

Un virtuos al acestui instrument este Seasick Steve pe care il puteti urmari in clipul de mai jos. “Baiatul” nostru are aproape 70 de ani si intrega sa viata s-a mutat dintr-un colt in altul al lumii, traind din muzica, dar si din munci sezoniere. A fost inginer de sunet, a mers in anii ‘60 in turnee impreuna cu Janis Joplin si Joni Mitchell, a cantat (e un eufemism pentru “a cersi”) in metroul parizian, iar in 2001 a ajuns sa inregistreze primul album de blues in friguroasa Norvegie. Are deja la activ trei albume (ultimul din 2008, fiind produs sub labelul Warner Bros.), iar in ultimii ani a devenit o vedeta extrem de mediatizata mai ales in Marea Britanie.

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>