Howlin’ Wolf


Incep lunga lista a artistilor care au contribuit la propasirea muzicii blues cu Chester Arthur Burnett(June 10, 1910 – January 10, 1976), cunoscut sub numele de Howlin’ Wolf.
Nu este o ordine cronologica ci una care tine de preferintele personale, cel putin in cazul lui Howlin’ Wolf. Un personaj deosebit din toate punctele de vedere, un vocalist inconfundabil, interpret la chitara si muzicuta. Pe scurt…avea tot ce-i trebuie!
Cu o voce puternica si o aparitie impresionanta, Howlin Wolf este considerat unul dintre initiatorii blues-ului electric. Nimeni nu il putea egala deoarece putea sa ridice intregul stabiliment in care canta in picioare si sa ii sperie pe patronii localului, in acelasi timp. Printre cele mai cunoscute melodii lansate de Howlin Wolf amintesc Smokestack Lightnin’ (preferata mea, vezi filmul dedesubt), Back door man sau Spoonful care au devenit standarde ale blues-ului si blues-rock-ului.
La 1,98 m inaltime si 136 kg greutate, era o prezenta impozanta si una dintre cele mai puternice voci ale interpretilor clasici de blues din Chicago-ul anilor “50.
Un alt reprezentant de marca al aceleiasi perioade, cu o personalitate similara dar cu un stil diferit este Muddy Watters, care alaturi de Howlin’ Wolf, rivalul lui profesional, reprezinta cei doi stilpi de baza ai blues-ului din Chicago.
Pentru a afla mai multe despre Howlin’ Wolf va recomand filmul biografic “The Howlin’ Wolf Story”, din care veti afla tot ce trebuie despre acest mare interpret.
Multumesc YouTube pentru videoclip!

Share

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>